Пристигна новиот член во МИК клубот. Новата ГОЛД картичка.
Станете член на клубот на лојални потрошувачи и уживајте во поволностите. Аплицирајте за вашата КЛУБ МИК картичка во продажните места на МИК Свети Николе.
Користење на најнова технологија и стандарди (HACCP, ISO 9001-2000), за врвен квалитет на нашите производи...
Компанијата располага со рекоструирана кланица и голем капацитет на ладилници за свежо месо...
МИК Свети Николе располага со своја голема малопродажна мрежа во целата држава. Дистрибуцијата на производите се врши со сопствен современ возен парк, опремен со најсовремени разладни уреди
МИК Свети Николе изврши набавка и инсталација на модернизирани машини за пакување и етикетирање, со кои се зголемија постоечките капацитети на производство, а исто така се задоволени и најновите стандарди на пакување.
Потребни состојки:
Подготовка:Исечете го кромидот ситно и ставете го да се пржи во маслото додека не добие златно жолтеникава боја. Додадете малку вода и оставете го да се динста околу 10 – тина минути. Додадете 2 лажички мелен црн пипер и додадете го свежото говедско месо исечено на коцки. Додадете го црното пиво. После 5 минути додадете вода ( колку да се прелие месото) и оставете го да се крчка со повремено мешање и додавање вода. Колку подолго се готви колку е поубав гулашот. 15 минути пред крај додадете ги сите зачини и сокот од домат, сол и црн пипер по желба.
ДОБАР АПЕТИТ ВИ ПОСАКУВА МИК Св. Николе !