Mik Sveti Nikole is a company that has the longest tradition in the meat industry in the Republic of Macedonia. The characteristics are: 50-year old tradition, top product quality and
Using the newest technology and standards (HASSAP, ISO 9001-2000), for top product quality….
The company has a reconstructed slaughterhouse and a large capacity of fresh meat coolers…
Mik Sveti Nikole has its own large retail network in the country. The distribution of the products is made with its own modern fleet equipped with the latest cooling equipment…
МИК Свети Николе изврши набавка и инсталација на модернизирани машини за пакување и етикетирање, со кои се зголемија постоечките капацитети на производство, а исто така се задоволени и најновите стандарди на пакување.
Потребни состојки:
Подготовка:Исечете го кромидот ситно и ставете го да се пржи во маслото додека не добие златно жолтеникава боја. Додадете малку вода и оставете го да се динста околу 10 – тина минути. Додадете 2 лажички мелен црн пипер и додадете го свежото говедско месо исечено на коцки. Додадете го црното пиво. После 5 минути додадете вода ( колку да се прелие месото) и оставете го да се крчка со повремено мешање и додавање вода. Колку подолго се готви колку е поубав гулашот. 15 минути пред крај додадете ги сите зачини и сокот од домат, сол и црн пипер по желба.
ДОБАР АПЕТИТ ВИ ПОСАКУВА МИК Св. Николе !